
Polis tahan 9 lelaki buat kecoh di balai
Pergaduhan mereka yang tercetus di Taman PD Utama berlarutan sehingga ke perkarangan balai polis Port Dickson, kata ketua polis daerah itu.

Pergaduhan mereka yang tercetus di Taman PD Utama berlarutan sehingga ke perkarangan balai polis Port Dickson, kata ketua polis daerah itu.

Langkah pindaan undang-undang di Dewan Rakyat akan diserahkan kepada Kementerian Pengangkutan, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Liew Vui Keong.

Ia berhubung peruntukan yang memberi kuasa kepada Mahkamah Syariah untuk mendengar permohonan semakan kehakiman ke atas keputusan yang dibuat pihak berkuasa agama negeri.

Penyanyi yang pernah mencuri banyak perhatian dengan imej seksi suatu ketika dulu akui rasa malu apabila teringat penampilan silam.

Menurut Kementerian Kesihatan, ujian pengesanan dan pengesahan Covid-19 terhadap individu itu mendapati dia negatif virus tersebut.

KES ROSMAH | Mahdzir Khalid setuju melaksanakan projek itu selepas mendapat minit daripada Najib dan mengarahkannya bertindak segera, kata bekas KSU Kementerian Pendidikan Dr Madinah Mohamad.

Beliau berkata demikian ketika ditanya berkaitan pembelian jam tangan Chanel AS$130,625 (RM466,330.11) sebagai hadiah hari jadi Rosmah.

Ia disumbangkan oleh kestabilan permintaan domestik dan pemulihan bagi sektor perlombongan dan pembinaan, kata firma penyelidikan itu.

Presiden PKR berkata terdapat usaha daripada PAS, pihak dari Umno dan PKR sendiri yang berusaha ke arah itu.

“...beliau telah memberitahu saya lebih kurang begini ‘you tengok sikit projek solar’...”

Ketua Jurulatih Selangor puji persembahan pemain The Red Warriors dan skuad itu perlukan pemain import yang lebih berkualiti.

Ia selepas sebulan premis syarikat tersebut yang terletak di Klang, diserbu atas dakwaan eksploitasi pekerja dan memegang pasport mereka secara salah.

Diberi nama Muhammad Fatah kira-kira 30 tahun lalu, personaliti yang terlibat dalam kes salah guna dadah itu memohon kepada mahkamah agar jantinanya ditukar secara rasmi.

Permohonan itu diajukan kepada Kementerian Sumber Manusia bagi membolehkan pengeluar menghasilkan lebih banyak bekalan topeng muka.

Ia melibatkan warga China berusia 39 tahun yang mula menunjukkan gejala demam dan batuk semalam, dan kini dirawat di wad isolasi HKL.

Lokman merayu untuk mengetepikan kebenaran memulakan prosiding komital yang diperoleh Peguam Negara terhadapnya.

Mahkamah Persekutuan hari ini membuat keputusan dengan majoriti 4-3.


Bagi menyelesaikan isu berhubung identiti usahawan kosmetik kontroversi itu.

Berhubung laporan Sarawak Report yang mendakwa wujudnya SD sekumpulan ahli parlimen menyokong Mahathir kekal sebagai PM sehingga habis penggal.

Tuan rumah sewanya di Perth menghalaunya keluar kerana bimbang dia kemungkinan dijangkiti koronavirus.

Berhubung tuduhan bahawa syarikatnya memberikan rasuah kepada Ahmad Zahid untuk mendapatkan kontrak cip polikarbonat pasport Malaysia.

Susulan pendedahan Malaysiakini berhubung amalan rasuah melibatkan pegawai JPJ dalam industri logistik.

Penyambung bahagian lama dan baru ibu kota.

Kompaktor baru itu akan dapat memungut 12 tan sampah bagi setiap buah lori.

"Kita mengamalkan sistem demokrasi jadi terpulang kepada pihak nak buat apa selagi ia mengikut perlembagaan,” kata naib presiden PKR itu.

Sumber kerajaan negeri mengesahkan pembelian kenderaan itu memandangkan keadaan kereta rasmi sedia ada yang “sudah teruk”.

Kata Zuraida, tarikh itu sudah dipersetujui lebih awal dan bukannya sebelum 20 Feb seperti dalam kenyataan terbaru lembaga disiplin semalam.

Lokman mengesahkan yang dia sudah menerima surat pemecatannya sebagai ahli Umno.

“Bukan saya tak mahu buat laporan perubatan, sekarang mereka (Jakim) hanya suruh saya pergi ke hospital tanpa sebarang surat sokongan," kata usahawan kosmetik itu.

Jumlah kematian di wilayah Hubei, China akibat wabak koronavirus Covid-19 meningkat sebanyak 242 kepada 1,310 pada Rabu.

Dr Mahathir berkata, arus digital menjadi gelanggang menyebar berita palsu dan lain-lain kandungan yang merosakkan masyarakat.




ULASAN | Dunia ini bukan hanya tentang sains dan matematik. Anak-anak harus dibebaskan dengan harapan, impian dan cita-cita mereka.



LAPORAN KHAS | Semakan rekod Whatsapp dan transaksi serta pengakuan berani pemberi-pemberi rasuah terhadap pegawai-pegawai korup dalam JPJ.

WAWANCARA | Pada Mac 2016, PAS, PKR dan Adun Umno Ahmad Said janji buat usul undi tidak percaya terhadap MB Terengganu Ahmad Razif, tapi gagal sebab PAS "kencinglah," kata Pengerusi PKR negeri.

ULASAN | Mengajar sains dan matematik pada Bumiputera luar bandar dengan bahasa Inggeris, hanya membunuh bakat yang belum bercambah.