
PM: Merdeka dari pemerintahan kuku besi, kleptokrasi
ULASAN | Malaysia kita punya, kibarkan Jalur Gemilang sempena sambutan Bulan Kebangsaan dan Hari Kemerdekaan 31 Ogos ini.

ULASAN | Malaysia kita punya, kibarkan Jalur Gemilang sempena sambutan Bulan Kebangsaan dan Hari Kemerdekaan 31 Ogos ini.

PRK SG KANDIS | Manakala calon BN yang kalah, Lokman Adam dakwa ramai pengundi takut keluar mengundi kerana fobia pada kerajaan.

Semalam MP Pasir Salak gesa pengundi tidak menyokong kerajaan Pakatan Harapan yang dipimpin oleh "Kristian".

Sekatan di Gua Musang itu didirikan bagi halang pembalak, syarikat ceroboh tanah adat kami, kata Jaringan Kampung Orang Asli Kelantan.

PRK SG KANDIS | Ini kerana proses pengundian berjalan lancar, kata Timbalan Pengerusi SPR, Tan Sri Othman Mahmood.

Mereka ditahan ketika sedang leka berpesta, kata Timbalan Ketua Polis Daerah Besut.

Pembangkang sudah ada kabinet bayangan, kata MP Rembau, Khairy Jamaluddin.

Husam juga sifatkan lidah rasmi PAS itu sanggup turunkan tarafnya menjadi 'sampah dunia akhirat'.

kemaskini 9.30 mlm PRK SG KANDIS | Zawawi berjaya mengekalkan kerusi DUN parti itu dengan mendapat 15,427 undi.

UPDATED 10.58PM | Mohd Zawawi Ahmad Mughni thanks supporters and reiterates commitment towards assisting constituents.

Nama bekas timbalan speaker itu dicadang sendiri Ketua Pembangkang, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, maklum menteri.

Menteri Pembangunan Usahawan berkata langkah itu dipercayai akan cergaskan kembali industri automotif negara.

Setakat 25 Mei lalu, peratusan siap projek di bahagian Sarawak adalah sekitar 22 peratus, kata menteri kerja raya.

Polis republik itu terima arahan hantar kapal persiaran mewah yang dikaitkan dengan Low Tek Jho.

Isu itu dibangkitkan Saifuddin pada mesyuarat dua hala dengan Setiausaha Negara AS, Mike Pompeo, di Singapura.

PRK SG KANDIS | Keputusan dijangka diumumkan selewat-lewatnya 10 malam ini.

Susulan laporan media mengenai insiden doktor pelatih dibuli oleh senior selain turut diganggu secara seksual.

Aktivis sosial Marina Mahathir dan Presiden Majlis Aids Malaysia Bakhtiar Talhah merasmikan pusat perlindungan itu.

SG KANDIS | Sehingga 4 petang tadi, peratusan yang keluar mengundi pada PRK ini adalah sebanyak 45 peratus.

更新 印尼已经同意,在下周移交豪华游艇平静号予大马。

Program ini akan dikembang untuk libatkan dapur-dapur hotel, kata menteri perdagangan dalam negeri dan hal ehwal pengguna.

PEMILIHAN PKR | Awasi disiplin, jangan cipta fitnah, tuduhan melampau, maklum Datuk Saifuddin Nasution Ismail.

Bayi yang masih bertali pusat itu diletakkan di hentian bas berhadapan Klinik Kesihatan Seksyen 7 Shah Alam.

PRK SG KANDIS | Mampukah calon BN Lokman Adam menyaingi prestasi kedua-dua parti itu pada PRU14? Soal veteran DAP.

Perkara itu diputuskan dalam mesyuarat Majlis Presiden HARAPAN baru-baru ini.

Dr Mahathir berkata langkah itu bagi menggalakkan kedatangan lebih ramai pelancong ke pulau itu.

Jenazah Allahyarham Mahadzir selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Bukit Kiara, kira-kira 10.10 pagi.

Marina berkata komuniti LGBT di Malaysia tidak meminta hak tambahan dan hanya meminta hak yang sama seperti orang lain.

Marina Mahathir kecewa melihat perbincangan tentang isu itu bertumpu sekitar peraturan dan prosedur, bukan hak dan kebajikan kanak-kanak.

Lim Kit Siang menyifatkan ucapan Tajuddin berhubung 'penguasaan Kristian' melambangkan strategi 'bumi hangus' Umno pascaPRU ke-14.

PEMILIHAN PKR | Najwan Halimi yang juga bekas pembantu Anwar Ibrahim mengumumkan pencalonannya, mencabar Afif Bahardin dan Akmal Nasir.

ULASAN | Jika Umno tidak membiayainya sejak sebelum PRU14 maka Utusan telah pun lama mati.

Kementerian Pertanian dan Industri Makanan Sabah akan siasat dakwaan pekebun, kata menterinya.

Sejak program itu diperkenalkan dari 2014 hingga kini, pihak Imigresen mengutip kira-kira RM400 juta kompaun.

Langkawi masih mempunyai keluasan tanah dan produk seumpama itu boleh menjadi tarikan pelancong.

Jenazah Allahyarham dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Bukit Kiara.

SG KANDIS | Berdasarkan kehadiran kurang 50 peratus pengundi di pusat mengundi setakat jam 12 tengahari tadi.

SG KANDIS | “Dalam sistem demokrasi apa-apa yang disuarakan pemimpin parti hanyalah pandangan peribadi," kata Zawawi Mughni.

纳吉的面子书专页是在今早7点59分发布帖文,呼吁选民投票给国阵候选人洛曼。

Bekas MB mendakwa rakyat S'gor akan membayar lebih 10 kali ganda, tetapi MB sekarang berkata ia tidak membabitkan dana negeri.

SG KANDIS | Mohd Shahril Mohd Jaafar, 40 dan Ramadan Yapa, 52 keluar mengundi bersama-sama walaupun berbeza fahaman politik.

Allocations for the poor would be credited into the cards, that will be used similar to debit cards.

SG KANDIS | Pengetua Maahad Tahfiz Al Fateh, Jalan Kebun itu tiba pukul 9 pagi, dengan ditemani isteri.

Zahid difahamkan telah menolak tawaran kerajaan agar beliau selaku ketua pembangkang mengetuai Jawatankuasa Kira-kira Awam.

Berikutan keadaan cuaca diramal tidak menentu terutama pada waktu petang.

Apa pun projek yang dilaksanakan di situ akan menjaga kepentingan negeri dan memberi nilai kepada rakyat, kata MB.

Bermula dengan PRK Balakong, HARAPAN akan menggunakan logo sendiri setelah mendapat kelulusan ROS.

PRK SG KANDIS | Dalam kenyataan di Facebook hari ini, beliau menggesa pengundi menjadikan PRK kali ini sebagai amaran kepada HARAPAN.

WAWANCARA | "Kita tak boleh nak halang, mereka bukan nak berzina tapi nak berkahwin."

PRK SG KANDIS | SPR menyasarkan 80 peratus pemilih akan keluar mengundi hari ini.