
- Sepanjang hayatAKTIFINACTIVEEXPIRED
- Didaftarkan pada:Didaftarkan pada:Akan tamat tempoh pada:AKTIFINACTIVEEXPIRED
- LANGGAN
- Renew
- Sambung Langganan
- Settings
- Hubungi kami
- Log keluar






ULASAN | Mereka perlu belajar menerima kekalahan dan PH pula perlu memberi pengajaran tentang kesungguhan membuat perubahan.



Pada masa sama penganalisis berpendapat, Umno memang sudah mempunyai masa depan yang amat gelap di Sabah.













Seperti pemimpin lain yang telah keluar, beliau juga berkata Bersatu dapat membela orang Melayu dengan lebih baik berbanding Umno.

KONVENSYEN AMANAH | Mujahid juga beri ingatan supaya parti memberi layanan adil, setara kepada anggota bukan Islam dalam Amanah.


KONVENSYEN AMANAH | "Saya pelik, dulu kita boleh tidur di masjid, markas," kata Pengerusi Amanah Perak.




KONVENSYEN AMANAH | Salah satu sayap dalam parti itu terasa hati apabila usul mereka tidak dilayan, status kehadiran pula dipersoal.

Pelantikan MP Permatang Pauh itu selepas perbincangan Presiden Anwar Ibrahim dengan ketua-ketua cabang negeri itu, kata pengarah komunikasi parti itu.

KONVENSYEN AMANAH | Jangan terperangkap dalam perhitungan undi dan politik kaum melampau dan agama yang sempit, kata Dr Dzulkefly Ahmad.

Naib presiden Umno itu membayangkan persetujuannya agar nasib Ahmad Zahid Hamidi selaku presiden dibincangkan.

KONVENSYEN AMANAH | MP Shah Alam sekali lagi jelaskan bahawa PH tetap mahu tunaikan tawaran dalam manifesto namun berdepan kekangan kewangan.

"DAP tidak akan bekerjasama dengan mereka. Muktamad," katanya sambil menjelaskan soal penyertaan bekas MP BN akan dibawa ke mesyuarat PH.

Menurut IJN keadaan kesihatan anggota bomba yang cedera dalam pergaduhan di Kuil Sri Maha Mariamman semakin merosot.

KONVENSYEN AMANAH | PM sendiri, kata Khalid, mengakui keadaan dulu lebih mudah kerana apa saja cadangannya menteri akan sokong namun sekarang berbeza.

Justeru kata pemimpin PAS Terengganu mereka perlu menarik penyokong Umno menyertai parti berkenaan.

Menurut Hanipa dalam politik tanggapan orang ramai adalah penting diolah bagi memastikan mereka terus memberi kepercayaan kepada kerajaan.

Untuk bulan ini, LZS menyasarkan kutipan zakat kira-kira RM200 juta.