
'Kami malu Budin ooiii!'
Kira-kira 100 orang penyokong pembangkang berkumpul di Tasek Gelugor suarakan kritikan kepada anggota parlimen kawasan berkenaan.

Kira-kira 100 orang penyokong pembangkang berkumpul di Tasek Gelugor suarakan kritikan kepada anggota parlimen kawasan berkenaan.

Pilihan raya umum mungkin diadakan sebelum sidang parlimen akan datang, kata naib presiden PKR.

Pemaju tetap komited membangunkan Forest City sebagai projek amat besar dan mengambil masa kira-kira 20 tahun untuk disiapkan.

Iklan berkenaan mengundang kritikan kerana dianggap mempersenda protes antikeganasan polis sejak beberapa tahun kebelakangan ini

Malaysia kini setanding dengan Sudan dan Selatan Sudan yang berkongsi di kedudukan ke-154, Papua New Guinea Moldova , Singapura dan Mauritius.

ULASAN | Benar, ini adalah satu-satunya peluang keemasan, tetapi adakah gabungan pembangkang memiliki apa yang diperlukan untuk berfungsi sebagai pilihan berwibawa?

Berhubung tindakan pengacara Singapura Najip Ali persenda PM dalam sebuah program televisyen di negara itu.

Nasib tidak menyebelahi Jin Wei, satu-satunya wakil perseorangan wanita negara gagal melangkah ke pusingan seterusnya.

Menurut polis, mangsa dipercayai mengalami tekanan emosi sehingga bertindak sedemikian.

Mengambil contoh populariti perbankan Islam dan sunat, Dr Noor Azmi percaya rang undang-undang Hadi itu akan diterima akhirnya.

Sebagai permulaan, hanya kesalahan melibatkan had laju dan langgar isyarat lampu merah saja akan diberi mata demerit, berkuat kuasa 15 April ini.

Atase PDRM di kedutaan besar sedang bekerjasama dengan pihak berkuasa Indonesia bagi mengesan kedua-dua rakyat Malaysia itu.

"Rafizi tak perlu cabar, jalan terbaik adalah beliau membuat laporan kepada SPRM dan serahkan bukti itu untuk disiasat."

Dakwanya, jika Najib mendapat tahu rancangannya untuk melawat mana-mana kampung, perdana menteri akan cuba mendahuluinya.

PARLIMEN | Reaksi anggota parlimen mengenai pembentangan usul persendirian MP Marang dan keputusan Pandikar menangguhkan perbahasan.

Presiden FAM, Tunku Ismail Sultan Ibrahim berkata pihaknya akan mencari individu lain yang betul-betul mahu menjadi jurulatih Malaysia.

Sekurang-kurangnya tiga artikel dalam Perlembagaan Persekutuan perlu dipinda untuk melaksanakan hudud, kata presiden PAS itu.

dikemaskini Setiausaha Agung PAS Takiyuddin Hassan ketika dihubungi menafikan perkara itu.

Presiden MIFA, Datuk T Mohan berkata persatuan itu tidak akan campur tangan dalam siasatan SPRM ke atas tiga pemain mereka.

Telah ada suara yang melaungkan konsep Melayu Raya.

Bagi penambahan aset dan kelengkapan serta 1,910 anggota tambahan bagi pengurusan PRU14 akan datang.

Nurul Nuha menjelaskan bahawa ayahnya memerlukan pembedahan di bahu, yang tidak sesuai dijalankan di Malaysia.

Terhadap keputusan Mahkamah Tinggi tolak permohonannya untuk mencabar keperlembagaan undang-undang digunakan terhadapnya bagi pertuduhan menyertai perhimpunan "Black 505".

BANGKIT antara lain mahu Felda lebih telus dalam berurusan dengan hutang tanam semula peneroka dan mengetepikan hutang 'tidak munasabah'.

PARLIMEN | Sidang Dewan Rakyat ditangguhkan speaker mengikut kuasa yang ada padanya sejurus selepas MP Kota Bharu selesai berucap menyokong usul Abdul Hadi.

Rasa sayang kepada pengendali skuad Helang Merah tetap menebal.

"(PAS) tak paksa orang, (PAS) bukan Taliban dan kita ikut prosedur."

Presidennya berkata ia ekoran dakwaan kegagalan kerajaan pimpinan DAP negeri untuk menyelesaikan masalah rakyat.

Hakim Mahkamah Sesyen Rozilah Salleh memutuskan perkara itu selepas pendakwaan berjaya membuktikan kes prima facie terhadap Norliza Mat Radzi, 49.

Ia terpakai bagi permohonan pekerja asing dari semua negara sumber kecuali permohonan pembantu rumah asing.

Mereka ditahan selepas polis bertindak atas laporan yang dibuat bapa jururawat itu, hujung bulan lepas.

Yang dilupuskan di sebidang tanah di Jalan Teluk Engkalat Jumaat lalu dan memindahkannya ke tapak pelupusan sampah Kemuyang.

Katanya, kad itu memiliki beberapa ciri keselamatan seperti tandatangan IGP, gambar pemilik, nombor MyKad pemilik, kategori lesen atau permit dan maklumat senjata api.

Penduduk Seoul berbangga dapat tahu ada orang Malaysia jadikan makanan kegemaran mereka sebagai simbolik filem

ULASAN | MTUC juga menuntut pihak berkuasa mengambil langkah segera menghukum sesiapa - jika ada - yang terlibat menggunakan pendekatan temu duga keterlaluan.

Nasruddin di belakang Hadi dilihat beberapa kali membuka kaca mata bagi mengelap air mata.

Mohamed Tawfik Ismail mendakwa Pandikar mahu menunjukkan kuasa apabila membenarkan pembentangan usul Hadi itu.

Pembatalan pembelian selepas perjanjian sewa beli ditandatangani dikira melanggar kontrak.

Rakyat harus tahu siapa yang menjual dan siapa yang menerima pingat melalui jalan ini.

Ini bagi membantu siasatan berkaitan tuntutan palsu kepada JPS berkaitan projek pengindahan Sungai Melaka.

LANGSUNG l Speaker Dewan Rakyat gunakan kuasa yang ada untuk tangguh sesi sidang kali ini.

Kegagalan berbuat demikian dalam bentuk afidavit boleh menyebabkan pembelaannya ditolak.

Jurulatih dari Argentina itu mengakui dia tidak pernah menentukan siapa calon untuk membantunya mengendali Harimau Malaya.

"Tapi hari ini hari bekerja kan.Tapi kita yakin semua berdoa untuk RUU355," katanya.

ULASAN l Bagi mengelakkan nama gabungan parti terdengar poyo, lebih baik kembali sahaja kepada nama yang sudah bertapak dalam PRU lalu.

Siasatannya mencatat kemajuan berdasarkan dokumen bank dan kerjasama dengan Singapura.

Saman itu berhubung dakwaan Jamal bahawa ahli parlimen DAP menyalahgunakan dana Skim Mesra Usia Emas (SMUE).

Pindaan itu antara lain, adalah untuk mengelakkan penukaran agama anak-anak secara unilateral.

Ia nombor satu dalam kertas perintah, dan perbahasan akan bermula selepas sesi soalan lisan tamat.

Mereka mengisytiharkan keluar daripada parti berkenaan serta-merta malam tadi.

DIKEMASKINI Pemain bola sepak dari (MISC-MIFA) itu didakwa terima rasuah untuk atur keputusan perlawanan.

Kesedaran dan pendidikan awam (mengenai GST) adalah sukar tetapi sangat penting, katanya.

MP Pokok Sena itu berkata ia akan membebankan golongan berpendapatan rendah.

Juga penjara mandatori terhadap seseorang yang sebabkan kecederaan kepada bekas suami atau isterinya.

16 motosikal bernilai lebih RM32,000 itu dipercayai dibeli dari sindiket menjual motor curi.

Penangguhan sidang dibuat selepas RUU Cukai Pelancongan 2017 dilulus dengan undian suara majoriti.