
Tee Keat minat kembali bersama pimpinan pusat MCA
Selepas terpilih sebagai perwakilan pusat bagi MCA Kubang Pasu baru-baru ini, Datuk Seri Ong Tee Keat berkata beliau tidak kisah untuk bertanding jawatan bukan presiden.



ULASAN
Dalam dunia berbeza - di tempat asal saya di Kuala Lumpur, yang hanya dua jam jaraknya dengan pesawat - mereka dikenali sebagai 'pembunuh kejam yang dahagakan darah'.













Pegawai PKR dihantar ke penjara selepas enggan membayar denda yang dikenakan mahkamah yang memutuskannya bersalah menganjurkan perhimpunan Black 505.


"Saya boleh janjikan pada anda, di dalam dan di luar Parlimen, kita akan jadikannya isu besar, kita tidak akan mengalah," kata Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.


dikemaskini Pengarah Suaram Dr Kua Kia Soong berkata, tiada negara demokratik dan bertamadun dalam dunia yang menyelesaikan jenayah mereka dengan menggunakan kaedah penahanan tanpa bicara.

dikemaskini 2.29pm Bekas Menteri Besar Kedah Tan Sri Azizan Abdul Razak meninggal dunia di Hospital Sultanah Bahiyah pada jam 11.15 pagi tadi.
dikemaskini Turut menjadi sasaran bekas menteri kewangan Tengku Razaleigh Hamzah ialah program Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang menurutnya memburukkan lagi keadaan hutang negara.

Pertuduhan menghasut terhadap Anggota Parlimen Batu Tian Chua berhubung serangan Sulu di Lahad Datu akan dibicarakan.
AMK menyokong saranan PAS, dengan menegaskan pertimbangan sukan sebagai teras penyatuan rakyat melampaui perkiraan untung rugi, selagi tidak membazir.
Perkara tersebut disedari pihak MBSA pada 20 Ogos lalu selepas bank memaklumkan cek yang diterima daripada penganjur memerlukan tandatangan pihak kedua dari penganjur.
"Telefon mana mahu jumpa, saya akan pergi. Kalau dah berani sangat, beritahu tempat, tunggu saya... saya akan pergi," kata Ketua Polis Pulau Pinang Datuk Abdul Rahim Hanaf.