
- Sepanjang hayatAKTIFINACTIVEEXPIRED
- Didaftarkan pada:Didaftarkan pada:Akan tamat tempoh pada:AKTIFINACTIVEEXPIRED
- LANGGAN
- Renew
- Sambung Langganan
- Settings
- Hubungi kami
- Log keluar




KONGRES PKR | Kumpulan itu berkata Anwar memungkiri janji untuk mematuhi beberapa garis panduan yang telah dipersetujui, termasuk tidak menyindir antara satu sama lain.


Timbalan presiden Umno juga menyeru ahli parti itu tidak menjadikan Muafakat Nasional sebagai jaminan mengambil alih kerajaan.

KONGRES PKR | Ia terjadi ketika perwakilan Wilayah Persekutuan Che Zam Hamzah berucap.

Presiden Amanah mengulas keputusan pemilihan dalam jawatan kuasa Pimpinan Nasional parti itu apabila hanya menduduki tangga ke tujuh.

Azmin berkata majlis itu untuk membentangkan Wawasan Kemakmuran Bersama dan Anwar turut dijemput.

Bekas menteri luar itu mahu mengambil dua tindakan iaitu membuat permohonan semakan kehakiman dan memfailkan tuntutan ganti rugi.


PAU 2019 | Perwakilan dari Pulau Pinang bangkitkan Laporan Ketua Audit Negara bahawa 95 peratus pelancong China dan India tiada rekod meninggalkan negara ini.

PAU 2019 | "Janganlah kacau. Kau YB kah aku YB? Kau tahu aku siapa?" kata Mohamad kepada Pengerusi Tetap Umno.


KONGRES PKR | Perwakilan Kedah antara lain mengingatkan agar Azmin tumpu tugas sebagai menteri dan kurangkan menjadi 'menteri pengiring'.

Siasatan dibuat berdasarkan Seksyen 148 Kanun Keseksaan iaitu merusuh dengan senjata, maklum Ketua Polis Melaka Mat Kasim Karim.

Adaptasi cerita rakyat Melayu 'Kedidi Melawan Lautan' terbitan Dewan Bahasa dan Pustaka.


GLOBAL | Susulan permintaan Presiden Andres Manuel Lopez Obrador.

Perwakilan yang meninggalkan dewan memberitahu Malaysiakini bahawa senarai perwakilan yang dibenarkan untuk berucap kebanyakannya mengkritik Azmin.

Sebaliknya, kerajaan sedang menumpukan usaha untuk mengatasi masalah yang sudah berlarutan sekian lama itu, kata pimpinan negeri berkenaan.

Bekas pegawai penyelidik Anwar itu juga mendakwa keselamatan dirinya mula terancam selepas tampil membuat dakwaan itu.



Presiden PKR itu berkata sekiranya beliau lebih tegas, kebanyakan pihak yang terlibat dalam pergaduahan akan dipecat.

KONVENSYEN AMANAH | "Kami di bawah malu muka untuk pertahankan kereta terbang," kata wakil Pahang, Mohd Fadzil Mohd Ramly.

"Kita bangga jadi tuan tanah. Tapi biarlah ia mestilah berkadaran," kata perwakilan Umno Bahagian Kulai, Mohd Jafni Md Shukor.

PAU 2019 | Suasana baru dalam PAU 2019, dewan gamat dengan ketawa, pengerusi tetap mencelah "wo bu zhi dao" (saya tidak tahu).

Abdul Aziz Julkarnain berkata Umno BN perlu merampas kerusi Kimanis dalam PRK yang akan diadakan.


Pesan Anwar itu hadir ketika kemelut dalaman PKR berterusan dengan yang terbaru menyaksikan kongres AMK semalam dicemari pergaduhan.


KONVENSYEN AMANAH | Menteri pertahanan itu terus memimpin Parti Amanah Negara bagi tempoh 2019-2022.


