
- Sepanjang hayatAKTIFINACTIVEEXPIRED
- Didaftarkan pada:Didaftarkan pada:Akan tamat tempoh pada:AKTIFINACTIVEEXPIRED
- LANGGAN
- Renew
- Sambung Langganan
- Settings
- Hubungi kami
- Log keluar



Neelofa pertahankan Susu Pisang Nilofa dan mengatakan KKM juga tidak mengambil sebarang tindakan terhadap produk keluarannya.


Tommy Thomas berkata beliau tidak sedar pegawainya memfailkan rayuan berhubung keputusan mahkamah membebaskan Rafizi daripada tuduhan Bafia.

Selepas Thomas membuat rayuan berhubung keputusan Mahkamah Sesyen membebaskannya daripada pertuduhan Bafia.



Muhammed Ali menjelaskan anaknya ada memaklumkan kepada keluarga tentang insiden salah laku seksual yang didakwa melibatkan Anwar Ibrahim.

Mat Sabu berkata ia merupakan pertembungan naratif "Melayu terancam" dan "kebebasan demokrasi".

Seorang suspek yang ditahan di bawah Sosma kerana dikaitkan dengan LTTE mendedahkan ancaman itu ketika memberi keterangan di mahkamah sesyen.

Farhan menafikan tuduhan memukul dan mengurung bekas isterinya seperti didakwa wanita bernama Asiah.

KONGRES PKR | Akmal Nasir berkata, kejayaan dikecapi mereka adalah berkat kegigihan dan keberanian Rafizi dalam membongkar salah guna kuasa di zaman BN.

Pejabat Menteri Wilayah Persekutuan berkata kejadian berkenaan berlaku pada 4 Disember jam 9.15 pagi, di Jalan Istana, Kuala Lumpur.

Tunku Azizah dijadual berangkat ke India bagi menerima persembahan Anugerah Kraf Antarabangsa yang akan berlangsung di New Delhi, esok.


Najib turut menyindi parti lain yang menurutnya ketika ini caca merba.

Hilman menafikan tindakan itu sebagai boikot, sebaliknya dibuat dengan mengambil kira faktor keselamatan.



"...kita akan teliti dan kumpulkan laporan supaya laporan lengkap kita serahkan kepada setiausaha agung parti dan ROS," kata timbalan ketua AMK.


ULASAN | Sudah semakin subur sifat keakuan dalam diri pada menteri-menteri ini.


PU Amin berkata sikap seperti itu akhirnya merosakkan nama dan tugas pendakwah itu sendiri.

Presiden Umno itu mendakwa ada pihak cuba menukar sejarah dengan mengangkat pemimpin PKM itu sebagai pejuang kemerdekaan.

KEMASKINI 8.40pm | Hasil siasatan mendapati perlakuan tersebut hanya berlaku semasa pengajaran dan pembelajaran i bilik darjah, kata ketua pengarah pelajaran.

Presiden PKR itu berkata beliau juga memohon kerjasama polis untuk menyisat kekecohan berkenaan.

Peguam negara berkata dia tidak pernah berkomunikasi dengan Zahid berhubung pemimpin komunis itu.




Wanita berusia 49 tahun itu pada mulanya meminta hukuman ringan atas dasar dirinya sebagai ibu tunggal dan wang tersebut untuk membayar hutang ah long.

Mahkamah menetapkan 13 Disember untuk pengurusan kes.

Ia selepas mahkamah tinggi membenarkan peguam negara untuk memulakan prosiding komital terhadap Lokman atas dakwaan menghina mahkamah.

KONGRES PKR | Ada yang mendakwa kecederaan akibat ditumbuk, sementara dakwaan lain berkata ada pihak yang melempar batu.

"Parlimen ada empat pintu," kata setiausaha agung PAS ketika ditemui dalam perhimpunan agung Umno hari ini.

Nazrin ialah individu yang mengakui mencadangkan usul undi tidak percaya terhadap Presiden PKR Anwar Ibrahim.

“Dia (SPRM) boleh teruskan (siasatan) dan panggil saya, kalau panggil saya akan jawab,” kata Bekas pengerusi Felcra itu.

Hew memfailkan permohonan semakan itu di Mahkamah Tinggi pada 26 November lalu.


PAU2019 | Presiden Umno itu berkata, 'nakhoda' berkenaan dibantu oleh juragan dan anak kapal.

KONGRES PKR | "Masakan kita boleh lupa jasa presiden kita, saudara Anwar Ibrahim yang meletakkan kepentingan rakyat mengatasi segalanya," kata ketua AMK.

PAU2019 | “Walaupun ketika ini pintu depan dan pintu belakang terbuka, kita tetap memilih pintu hadapan," kata Zahid Hamidi.


Adun Sungai Pelek itu juga berkongsi bahawa datuknya merupakan anggota Malayan Peoples' Anti-Japanese Army (MPAJA) dan tidak pernah menjadi komunis.



Polis berkata sedang menyiasat kejadian itu, manakala Anggota Parlimen Bukit Mertajam Steven Sim menggesa semua pihak tidak membuat spekulasi.

Jangan biar musim ini berpanjangan


Menurut timbalan presiden PKR, sesuatu perbezaan perlu diurus dengan hujah dan wacana secara sihat, bukan memilih kaedah fitnah.

KONGRES PKR | Dalam sebuah parti yang mengamalkan demokrasi, kata Azmin, berbeza pandangan dalam sesuatu hal adalah lazim namun hal itu sudah diatasi.