
- Sepanjang hayatAKTIFINACTIVEEXPIRED
- Didaftarkan pada:Didaftarkan pada:Akan tamat tempoh pada:AKTIFINACTIVEEXPIRED
- LANGGAN
- Renew
- Sambung Langganan
- Settings
- Hubungi kami
- Log keluar





Timbalan menteri meminta Najib berikan rasional selepas bekas PM itu dakwa kejayaan BN dalam PRK Sabtu lalu sebagai kemenangan rakyat


Keputusan itu dibuat ketika pasukan bomba sukarela di pulau terletak di timur laut Kudat, Sabah itu disahkan tidak lagi berfungsi bagi menghadapi kemungkinan kebakaran



Ada 200 kupon disediakan untuk diagih-agihkan kepada warga emas setempat namun kira-kira 1,000 yang muncul

Tiada penundaan atau pembatalan dibuat, kata penganjur konsert Dewa 19 itu hari ini

Umno memang sentiasa kuat di kawasan luar bandar, kata Pengerusi Pakatan Harapan.

PM berkata demikian apabila diminta mengulas kenyataan Lim dan Azmin yang bercanggah itu.

Putrajaya tidak ada masalah IPC batalkan hak penganjuran kejohanan renang berkenaan kerana keputusan menolak penyertaan atlet Israel dibuat atas sebab jelas.

Tindakan itu susulan calon PH memasuki pusat mengundi di Sekolah Kebangsaan Senderut, Hulu Jelai dengan memakai baju berlogo parti.


Menteri itu berkata, negara-negara yang mempunyai hubungan diplomatik dan perdagangan memahami prinsip kerajaan PH.

Pengasas kumpulan Dewa 19 itu didapati bersalah oleh mahkamah menghasut dan menyebarkan kebencian

Penegasan itu dibuat meskipun loji tersebut akan dipindahkan dari Kepong ke Serendah.



Sementara timbalan menteri luar China pula berkata perbincangan masih berjalan.

Namun pelakon jelita yang dipercayai sedang hangat bercinta dengan abang seorang menteri tetap meminta maaf kepada peminatnya


Ini kerana Mahkamah Persekutuan yang diduduki tujuh hakim akan mengendalikan isu membabitkan perlembagaan sekiranya ada.

Kata Khairul Azam, persidangan tribunal itu tidak perlu diteruskan memandangkan mereka telah menghantar surat perletakan jawatan sekitar November lalu.

Ia sebahagian langkah mengatasi masalah rumah tak terjual di negeri itu.

Tidak sedikit penyokong PH turut meraikan kekalahan M Manogaran

Ini susulan peletakan jawatan enam anggota SPR itu yang berkuat kuasa pada 1 Januari lalu, kata Puravelan.

Ia fitnah oleh sumber-sumber yang berniat jahat, kata setiausaha Bersatu Melaka. [VIDEO]

Sistem itu akan dihubungkan ke semua bilik gerakan polis daerah dan kontinjen.

Kata Mapim, sebagai negara berdaulat Malaysia berhak menentukan siapa yang dibenarkan masuk ke negara ini atau sebaliknya

Zulkifli Mohd Noor, 71, meninggal selepas mengalami serangan jantung awal pagi tadi.


Hakim mengekalkan keputusan Mahkamah Sesyen yang mengarahkan Tengku Adnan, 69, diikat jamin RM500,000 berserta syarat menyerahkan pasportnya.

Beliau berkata perdana menteri mengarahkan kajian terus dibuat terhadap kontrak projek mega itu.


Tindakan polis itu tidak beretika dan satu perbuatan yang tidak boleh diterima, kata Mohamad Fuzi Harun.

Sasaran adalah mencapai 48.5 peratus kadar menepati “masa bertindak” kurang sepuluh minit, dari terima panggilan hingga tiba.

Contoh, dari mana arah yang tepat untuk mengukur jarak tiga meter itu?

Berdasarkan kajian terhadap tikus makmal dua tahun lalu oleh Penyelidik Neurosains UPM.

Bagi Husam Musa, kerjasama itu hanya sia-sia kerana masing-masing tidak mempunyai asas yang jelas.

Mazlee berharap bekas PM itu melakukan homework dan ‘mempelawanya' mengajar murid-murid terutama di kawasan pedalaman.

Najib mempersoalkan mengapa Lim dari dahulu tidak memaklumkan bahawa beliau bukan pembunuh mendiang Teoh?

Langkah undi tak percaya bertentangan dengan perlembagaan parti dan pihak yang mengusahakannya mempunyai motif terselidung menjelang pemilihan, katanya.

Tak hairan keputusan PRK Cameron menunjukkan sokongan Melayu luar bandar masih lagi kuat pada Umno.

Antara cadangan bekas menteri itu adalah tutup satu tol dan kurangkan harga minyak.

Pengerusi Umno Sabah itu juga berkata mereka berhak memutuskan sendiri rakan politik tanpa perlu mengikut Semenanjung.

Pengerusinya Azhar Harun berkata akan mendapatkan nasihat daripada jabatan perundangan suruhanjaya itu berhubung semua dakwaan kesalahan pilihan raya.

GLOBAL | Jawatankuasa pusat parti itu mencadangkan ia perlu terdiri daripada golongan politik, PLO dan tokoh bebas untuk menggantikan kerajaan konsensus sedia ada.

Pemuda berusia 26 tahun itu ditikam di perut dalam satu cubaan merompaknya, semalam.


"Kita nak semua memberikan kita sokongan. Bukan saja PAS," jelas Dr Wan Azizah Wan Ismail.