
Peguam: Kesilapan AGC punca bicara Najib tangguh
Haniff Khatri berkata tindakan pihak pendakwaan sebagai aneh dan seperti "tahan jerat sorong kepala".

Haniff Khatri berkata tindakan pihak pendakwaan sebagai aneh dan seperti "tahan jerat sorong kepala".

Suspek berusia 23 tahun yang ditahan di hari sama kehilangannya akhirnya mengaku terlibat dengan kehilangan mangsa berusia 11 tahun itu, kata polis.


Syarikat itu berkata pertikaian di mahkamah akan beri kesan negatif kepada industri penerbangan negara tetapi tetap akan mempertahankan dirinya.

Ia bukan tentang kepentingan kelayakan akademik dalam politik tetapi kejujuran ahli politik tentang perkara itu, kata mereka.

Selain koroner, tiga saksi yang memberi keterangan hari ini juga akan dibawa ke Kuil Sri Maha Mariamman di USJ 25 Subang.

Selain kos sara hidup, Majlis Tindakan Ekonomi akan meneliti isu-isu berkaitan guna tenaga, kemiskinan dan pemilikan rumah.


INKUES ADIB | Ahmad Shahril Othman merupakan pemandu van EMRS dinaiki arwah Muhammad Adib ketika kejadian.


Ini sementara Mahkamah Rayuan mendengar dan memutuskan rayuan Najib berhubung tindakan pendakwaan menarik balik sijil pindah kes.

Ia dapat dilihat melalui sikap dan pertuturan pemuzik itu, kata peguamnya.



Selepas Jabatan Peguam Negara memanggil semula kertas siasatan, kata polis Selangor.


Memandangkan SPR kini hanya mempunyai seorang pengerusi berbanding yang digariskan agar turut mempunyai timbalan pengerusi dan lima ahli.

Sebelum ini, Global Royalty Trading SAL Ltd memfailkan saman RM60 juta terhadap Rosmah agar memulangkan 44 barang kemas.

Sekiranya terbukti tumbuhan itu mampu merawat pelbagai penyakit termasuk kanser dan penyakit saraf, kata ketua aktivis PPIM.

Ini selepas timbul isu di media sosial berkaitan SPR sama ada ia satu entiti yang sah atau tidak di sisi Perlembagaan Persekutuan.

Ia dipercayai untuk memberi laluan kepada Adun Kijal Ahmad Said yang baru-baru ini menggantikannya sebagai pengerusi Umno negeri.



Andrew Wong Kee Yew, bekas timbalan pengerusi Majlis Perbandaran Sibu dijumpai tidak sedarkan diri di rumahnya di Jalan Ipoh di Sibu malam tadi.



Saman itu menuntutnya memulangkan semua unit barang kemas yang dihantar untuk dipilih atau membayar harga AS$14.79 juta atau hampir RM60 juta.



Mohd Shukri berkata tugas SPRM adalah untuk mengenal pasti sama ada berlaku kemasukan duit ke akaun beberapa pemimpin PAS.


Ketua AMK itu mengingatkan anggota dan pemimpin parti agar sentiasa mengikut ketetapan perlembagaan dan peraturan organisasi.



Saksi memberitahu Mahkamah Koroner Shah Alam, cermin hadapan trak bomba yang dipandunya kemudian dilemparkan batu dan topi keledar.

Pelakon Nabila Huda berang apabila pengguna media sosial sering menganggap golongan artis membawa pengaruh buruk.

Saman itu berhubung dakwaan pembelian dua unit kondominium mewah di Troika, Persiaran KLCC dengan harga melebih harga pasaran.


Hannah Yeoh berkata langkah itu bagi memastikan liputan undang-undang yang menyeluruh dengan skop lebih besar.

ULASAN l Bagi mereka, jelas dan nyata bahawa mempunyai integriti itu maksudnya tidak berbohong, tidak mencuri dan tidak menipu.

Kira-kira seminggu menjelang perlawanan pembukaan Kejohanan Bola Sepak Agensi Kerajaan Negeri Kelantan 2019.

Mereka dituduh secara bersama-sama menyebabkan kematian Mohd Azrin Mohd Arif di Kampung Chenderung Kelubi, Tanjung Tualang.

LAPORAN KHAS | Malaysiakini membawakan siri laporan khas yang akan diterbitkan mulai hari ini sehingga 13 Feb bagi mengupas peristiwa yang berlaku sedekad lalu itu.

Mohd Shariff Ahmad, 51, didakwa meminta suapan wang tunai RM10,000 sebagai dorongan untuk menutup kes dadah yang sedang disiasat.


Berhubung dakwaan campur tangan terbuka badan kehakiman dalam keputusan kes Akta Hasutan melibatkan mendiang Karpal Singh dan kes penukaran agama tiga kanak-kanak beragama Hindu.

Eric Liew Chee Ling, 46, mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan ke atasnya.

Hakim membuat keputusan itu selepas membenarkan permohonan Peguam Negara untuk kes berkenaan dipindahkan.

Kata Ketua Wira Warisan Kimanis, rakyat dahagakan pemimpin yang akan mengangkat bumiputera Sabah dan menyuarakan hak negeri.

K Vaitheswaran berdepan pertuduhan memandu secara berbahaya sehingga menyebabkan kematian, Moey Yun Peng.



"Jika ada penyelewengan maka yang lebih utama ialah negara, bukan orang atau parti atau ideologi tertentu," kata Dr Mahathir Mohamad.





Implikasi selepas sesuatu pembangunan dijalankan seharusnya diatasi dari peringkat awal, maklum exco Negeri Sembilan, J Arul Kumar.
