
Undang-undang zalim: Suhakam terkejut PH patah balik
Kerajaan tidak berhasrat mahu mengubah Poca, Pota, Sosma, Akta Hasutan, kata Pesuruhjaya Suhakam, Aishah Bidin.

Kerajaan tidak berhasrat mahu mengubah Poca, Pota, Sosma, Akta Hasutan, kata Pesuruhjaya Suhakam, Aishah Bidin.


Jika ECRL ini keputusan kabinet BN maka jemaah menteri bekas perdana menteri perlu tampil dan membela beliau, kata pengerusi Majlis Penasihat Kerajaan.


Semenjak penubuhannya pada tahun 2000, laporan tahunan Suhakam cuma dibentang tetapi tidak pernah dibahaskan di Dewan Rakyat.






Lelaki berusia 39 tahun itu ditahan di Tengkera, Melaka kira-kira 9 pagi dan polis turut merampas satu tin cat berwarna ungu.

Pemandu yang mengawal selia kerja-kerja penyelenggaraan di landasan itu meninggal dunia selepas terlibat dalam kemalangan dengan sebuah pesawat.


Antara negara itu adalah Pakistan, Rusia dan China, kata Menteri Pertahanan Mohamad Sabu.



INKUES ADIB l Prof Dr Shahrom Abd Wahid, berkata kekeliruan wujud sama ada Adib keluar sendiri daripada van EMRS, atau ditarik oleh orang lain.

Harga RON95 dan diesel pula masing-masing pada paras RM2.08 dan RM2.18 setiap satu liter.




Peminat juga berpeluang mengalami suasana Anfield di pesta pengenalan khas di Hab Dunia LFC pada hari Ahad di pusat membeli belah One Utama.


Rakaman prosiding mahkamah itu dimuat naik di Facebook Isham Abdul Jalil, yang merupakan bekas pegawai khas Najib.

"Perkara itu (audio) belum dibuktikan…,” kata menteri besar Perak.

Mujahid turut bertukar-tukar pandangan terutamanya tentang isu halal dengan rakan sejawatan di ketiga-tiga negara tersebut.



Seorang buruh binaan warga Indonesia hari ini dipenjara empat bulan oleh Mahkamah Majistret di Sepang.

Tran Thi Tat gagal dalam rayuannya untuk mengetepikan hukuman mati selepas didapati bersalah mengedar lebih 1.66kg dadah methamphetamine.



Bagaimanapun, Ahmad Faizal mempertahankan pendiriannya dengan mengatakan mesyuarat exco berjalan lancar.

“Jika hendak memakai pangkat dan sebagainya dalam kalangan orang awam ia perlu menjalani latihan ketenteraan...," kata Mohamad Sabu.


Menteri di Jabatan Perdana Menteri P Waythamoorthy mahu memastikan persidangan itu menandakan era baru yang akan meningkatkan taraf hidup masyarakat Arang Asli.

ECRL kini menawarkan banyak peluang termasuk kepada kontraktor bumiputera terutama dalam kerja-kerja awam seperti pembekalan dan aspek teknikal.


Laman beli-belah dalam talian itu berkata pihaknya memandang serius perkara tersebut dan telah mengarahkan penyiasatan dilakukan terhadap setiap produk yang dijual di platform mereka.


“Pemikiran ini menjadikan hak asasi sebagai topeng untuk mendapatkan sesuatu yang mereka inginkan,” kata mimbar.


Bayi itu dipercayai sudah tidak bernyawa ketika dilahirkan dan remaja terbabit menghubungi teman lelakinya untuk meminta bantuan.

GLOBAL | Usul tidak percaya dibuat susulan keganasan yang berlaku di sebuah kampung dalam negara itu.

Suspek dipercayai menunjukkan kemaluannya dan cuba menangkap wanita itu, namun wanita tersebut berjaya keluar dan melarikan diri.

Ketua Menteri Pulau Pinang kelmarin berkata PSR telah mendapat lampu hijau daripada MPFN.

Bahan promosi bagi dokumentari 86 minit itu menyebut ia sebagai "dokumentari penuh pertama tentang skandal 1MDB".

Penganalisis politik melihat kritikan Zaid Ibrahim terhadap PH adalah kerana dia seorang yang berterus-terang.

Kata Mohd Amar, presiden PAS itu adalah seorang pemimpin berpengetahuan luas dan mempunyai banyak maklumat yang kadang-kala tidak terfikir orang orang lain.

Kita perlukan bahasa yang boleh menaikkan mertabat negara di dunia

ECRL menawarkan banyak peluang kepada kontraktor tempatan termasuk bumiputera terutama dalam kerja-kerja awam seperti pembekalan dan aspek teknikal, katanya.

ULASAN | Sesungguhnya, GLC adalah makhluk politik, bukan alat ekonomi.

Pelakon itu memuat naik gambar habiskan masa serta fertival di AS pada hari rakyat Indonesia memilih presiden mereka

Menceritakan kisah hidupnya, Rabiatul Adawiyah berkata, kehidupannya berubah selepas berpisah dengan suaminya, tahun lalu.

Walaupun tidak menyebut nama pemimpin tersebut, beliau dipercayai menyindir Presiden Amanah, Mohamad Sabu yang kini menteri pertahanan.