
Dr M, pulanglah ke Umno - Annuar Musa
"Apa yang buruk, kita perbaiki bersama... Sirih pulang ke gagang, belut pulang ke lumpur," kata SU Agung parti itu.

"Apa yang buruk, kita perbaiki bersama... Sirih pulang ke gagang, belut pulang ke lumpur," kata SU Agung parti itu.

ULASAN | Ketika kerajaan BN melanjutkan tempoh pembayaran PTPTN dulu, ia diiringi dengan langkah penguatkuasaan yang menjamin kutipan, kata bekas pengerusinya.

Selepas 15 minit, lima pegawai keluar bersama-sama Irwan membawa satu beg bimbit dan dua pasang kot.

PEMILIHAN PKR | "Kuasa untuk tindakan disiplin hanya ada pada JK Disiplin Parti," kata kenyataan bersama Datuk Rashid Din dan Dr Syed Husin Ali.

"Bermula ketika bomba datang rumah untuk bawa kami ke majlis, dan nampak ramai pakai baju bomba. Mungkin kerana arwah bapanya selalu pakai pakaian sama."

PEMILIHAN PKR | "Saya percaya, tindakan ini dilakukan oleh sesetengah pihak yang menggunakan taktik kotor untuk memburukkan nama dan imej saya," kata calom naib presiden parti itu.

Menteri komunikasi dan multimedia itu mengulas laporan berkenaan segelintir pegawai yang memberi layanan kurang memuaskan kepada wartawan.

Penyanyi Aku Yang Kau Sakiti itu terima darjah kebesaran sebagai hadiah bermakna sempena hari lahirnya 9 Okt lalu

Usaha masih dijalankan bagi mencari kaedah pelaksanaan yang lebih berkesan dan pada masa sama tidak memberi implikasi kewangan, kata Saifuddin.

Kerajaan telah membentuk jawatankuasa bebas yang dianggotai oleh profesional, ahli akademik, NGO, maklum Menteri KPKT Zuraida Kamaruddin.

PEMILIHAN PKR | Selain peningkatan anggota, kepimpinan parti di negeri itu dakwa terdapat individu yang didaftar menjadi ahli tanpa pengetahuan dan persetujuan mereka.

Penyanyi terbabit dinasihat jalani rawatan radioterapi bagi melawan sel barah yang ada dalam badannya

Beliau sepatutnya beri keterangan esok tetapi memohon penangguhan kerana mahu bersama Najib yang dijadual didakwa di mahkamah.

Keterangan presiden Umno itu direkod selama satu setengah jam oleh unit pengubahan wang haram tengah hari tadi.

Penebangan hutan menyebabkan hidupan liar - termasuk pak belang - semakin terdedah kepada kepupusan

PEMILIHAN PKR | "Ada sesuatu yang tidak kena. JPP perlu laksanakan siasatan," kata penyandang timbalan presiden parti itu.

Susulan kejadian Menteri Pendidikan Maszlee Malik hampir tersungkur di lobi parlimen, selepas diserbu pemberita Isnin lalu.

Tengah hari tadi, bekas ketua setiausaha perbendaharaan negara tiba di ibu pejabat SPRM dengan keadaan yang sedikit janggal.

"Yang di tempat lain seluruh negara pun bukan dapat banyak rezeki," kata bekas menteri itu.

Najib dibebaskan dengan jaminan SPRM selepas proses merakamkan kenyataannya selesai petang ini.

Peningkatan kedudukan universiti tempatan di Asia menunjukkan hakikat sebenar di sebalik tuduhan BN mengabaikan mutu pendidikan, kata bekas PM.

Dilaporkan 83 kes termasuk dua kematian susulan kejadian keracunan makanan.

Kata MP Johor Bahru apa yang berlaku ialah dia melindungi pemilih daripada tindakan campur tangan ejen calon yang bertanding

PEMILIHAN PKR | Ia selepas aduan dibuat terhadap mereka kepada Jawatankuasa Aduan, Rayuan dan Disiplin parti itu.

TPM dijadual bertemu perdana menteri Vietnam, timbalannya dan menteri luar negara itu.

Malaysia mempertahankan rekod tanpa kalahnya dalam saingan di Oman.

“Ia akan menjadi satu perlawanan yang menarik,” kata pengendali Perak.

Tertuduh yang kini tidak bekerja membayar denda berkenaan.

Saman itu antaranya ekoran penerbitan artikel berkenaan pelancaran tudung Naelofa Hijab di sebuah kelab malam pada Februari lalu.

Ahmad berkata sebenarnya kerajaan pusat juga 'berhutang' kepada kerajaan negeri

Sekumpulan ahli PKR menyerahkan memorandum bantahan kepada Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP).

Beliau berkata bukan perkara aneh bagi seorang MP berucap ketika tiada atau tidak ramai MP lain dalam Dewan Rakyat.

DEWAN RAKYAT | Ia juga berpunca daripada lanjutan tempoh penangguhan bayaran oleh kerajaan lalu, kata timbalan menteri pendidikan.

Najib dilaporkan bakal berdepan enam lagi pertuduhan di mahkamah pada Khamis ini.

PAC tidak menolak kemungkinan untuk memanggil lagi Najib bagi memberi keterangan.

Presiden PAS ulas kenyataan menteri yang mendedahkan Kelantan meminta bantuan pusat untuk membayar gaji.


Suami pelakon itu pernah menyatakan kerisauan jika keberanian mengkritik kerajaan akan menyebabkan dia ditangkap pihak berkuasa

Peruntukan yang dipohon merupakan 2.01 peratus daripada anggaran KDNK 2019.

Langkah itu dibuat selepas kerajaan negeri sangat yakin kepada perakuan Dr Mahathir untuk mengembalikan bayaran itu kepada Kelantan dan Terengganu


Selepas Akta Perkhidmatan Parlimen kembali berkuat kuasa, kata timbalan speaker Dewan Rakyat.

Tindakan itu bagi mengelak salah faham bahawa kerajaan bersikap zalim.

Menteri kewangan tunjukkan surat buktikan kerajaan negeri itu memang tidak mampu jelaskan bayaran gaji kakitangan tanpa bantuan Putrajaya

Sebaliknya dakwa Mohd Razlan bekas menteri itu hanya mahu menghapuskan bangsa sendiri.

Tes Kembara

Dr Mahathir sebelum ini berkata Umno sudah tiada lagi dan perjuangan Umno kini adalah untuk mengekalkan bekas PM Najib Razak.

Bagaimanapun katanya, beliau tidak pasti motif di sebalik tawaran tersebut.

Menurutnya bekas kuarters pekerja projek berkenaan dikosong dan ditinggalkan beberapa minggu sebelum kejadian.

Semasa mereka dalam perjalanan untuk mengambil pesakit

Tidak selamat didiami kerana terdedah kepada risiko rekahan tanah lebih teruk.

Seorang MP mengadu ramai MP dari kedua-dua belah gagal hadir ke sesi perbahasan.

Mangsa dalam tugas mengiringi kertas peperiksaan SPM 2018 semasa kejadian.

Mazlan Lazim berkata pihaknya menerima maklumat mengenai perjumpaan itu pada pukul 11 pagi.

Ddedah Pengarah Majlis Sukan Negeri Terengganu (MSNT) Ibni Amin Busu.

Kepimpinan negeri berkata pernah membat aduan mengenai kejanggalan keanggotaan di cabang PKR Julau semasa tempoh bantahan.

Filem dokumentari skandal 1MDB, Jho Low akan ditayangkan di IFC Greenwich Village New York pada 9 November depan.