
- Sepanjang hayatAKTIFINACTIVEEXPIRED
- Didaftarkan pada:Didaftarkan pada:Akan tamat tempoh pada:AKTIFINACTIVEEXPIRED
- LANGGAN
- Renew
- Sambung Langganan
- Settings
- Hubungi kami
- Log keluar



Presiden PKR zahirkan rasa sedih atas pemergian bekas presiden Indonesia ketiga yang menghembuskan nafas terakhirnya petang tadi.

Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan itu berkata ia bagi mengatasi lambakan rumah tak terjual yang bernilai RM100 bilion.


Kemampuan ulama dari India itu mengemukakan hujah menggunakan ayat al-Quran dan petikan kitab suci agama lain sukar ditandingi orang lain.


Kata Zuraida dakwaan aktivis sejarah bahawa pelan pembinaan insinerator akan menjejaskan kawasan 'bersejarah' adalah salah

Bapa bayi berkenaan bertanya isterinya sebelum diberitahu telah 'menghantar' anaknya ke syurga.

Semuanya gara-gara pengaruh dan kesan dibawa filem serta lagu yang popular pada 1984 lalu


Mereka tidak berpuas hati dengan kenyataan Nga bahawa kedudukan exco Paul Yong yang dituduh merogol akan dibincang di peringkat PH.


Sektor pelancongan akan menerima kesan paling serius jika keadaan ini berterusan dalam jangka sederhana

Ia berhubung permohonan oleh bekas Ketua Hakim Negara untuk membatalkan sebahagian daripada afidavit sokongan Hamid Sultan dalam saman pemula yang difailkan oleh anak mendiang Karpal Singh.

Sambutah yang pada mulanya dirancang di Padang Merdeka di tengah pusat bandar Kuching, akan dipindahkan ke Stadium Perpaduan.

Pengesanan Pusat Meteorologi Khas Asean (ASMC) menunjukkan bahawa jerebu di Semenanjung berasal dari Sumatra manakala jerebu di Sarawak pula dari Kalimantan.

Naib Presiden PKR itu mengulas kenyataan presiden parti yang memintanya supaya “datang sahaja” ke mesyuarat.


Nour Shafinar sendiri tidak sedar dia hamil sehinggalah rakan-rakan datang berziarah dua hari selepas tragedi dan melihat ada perubahan pada fizikalnya

Ketua Penerangan MIC, V Gunalan berkata piagam Umno-PAS hanya kerjasama politik dan tidak melibatkan penyertaan parti Islam itu dalam BN.

Zuraida Kamaruddin tidak memandang projek perumahan Raudhahville yang khusus untuk umat Islam sebagai sesuatu yang tidak baik untuk perpaduan kaum di negara ini.

Menteri Alam Sekitar dan Perhutanan Indonesia mendakwa kerajaan tidak memberikan maklumat yang sebenarnya.

Kerajaan Kelantan melihat idea perdana menteri sebagai menarik namun perlu didahului kajian terpeinci oleh pihak berkaitan seperti Kada dan Mada.

Yeo sebelum ini menuntut ganti rugi RM5 juta atas dakwaan Jamal mengeluarkan pernyataan berbaur fitnah terhadapnya berhubung penyalahgunaan dana YAWAS.


Ketua Pesuruhjaya SPRM berkata laporan sedemikian menjadikan pihaknya sukar mengekalkan profesionalisme dan integriti.

Dalam kejadian di sebuah kuil di Sentul itu, mangsa cedera parah kepala, lengan kanan, peha kiri dan belakang badan.

Terjemahan karya-karya Siti Zainon Ismail yang bermutu tinggi sudah boleh dinikmati oleh para pembaca Rusia.

Tan berkata beliau menamakan instrumennya sebagai 'Negaraku' dan 'Jalur Gemilang' sebagai menghormati Hari Merdeka dan Hari Malaysia.


Timbalan menteri besar Kelantan balas hujah Mahathir mengenai perlunya PAS meminta maaf kerana mengkafirkan Umno


Pemimpin DAP itu beri reaksi terhadap poster memaparkah wajahnya bersama ungkapan mencarut yang dikaitkan dengan Melayu


Ia berkuat kuasa serta-merta sehingga Monsun Barat Daya berakhir, maklum Ketua Pengarah Kualiti Alam Sekeliling Norlin Jaafar.

WAWANCARA | "Amat baik jika pihak kementerian memasukkan ke dalam kurikulum subjek Pengajian Agama Islam," kata Wan Salim Mohd Noor.

“Biasanya aduan yang diterima mengenai perlesenan, pemeriksaan bangunan dan sebagainya," kata Pengarahnya Yahaya Madis.

Hakim memberikan perintah itu bagi membolehkan anggota keluarga yang rapat dengan pasangan terbabit memberikan nasihat serta jalan penyelesaian atas konflik yang berlaku

Perkara itu dibangkitkan walaupun syarikat itu bulan lepas telah menafikan penyertaan CEO syarikat hartanah Ecoworld itu.

Chow berkata kempen itu akan menjadi usaha yang sia-sia dan tidak produktif kepada ekonomi dan harus dibatalkan.


Dua pertiga daripada responden dari Malaysia juga berkata mereka yakin dengan tindakan kerajaan untuk memutuskan bila masa yang sesuai untuk mengenakan larangan di media sosial.

Serbuan besar-besaran di seluruh dunia itu menyaksikan 281 tangkapan dibuat termasuk di Malaysia.

Sejak sekian lama bahasa Melayu menjadi alat perhubungan antara kaum di Malaysia.


Mangsa ditipu dalam pembelian tiket penerbangan yang dibuat menerusi ejen sebuah syarikat pelancongan.


"Itulah bola sepak...kita telah jaringkan gol awal dan ia masih tidak cukup untuk mengatasi pasukan lawan,” kata penyerang negara Muhammad Syafiq Ahmad.


Sekiranya IPU tidak sihat, orang ramai diminta berada berada di dalam bangunan dan jika terpaksa berada di luar, gunakan penutup hidung serta mulut yang sesuai.

Mohamad Haris Iqram Ab Rahim, pelajar Pendidikan Khas Sekolah Kebangsaan Hamzah 1, diuji dengan penyakit buah pinggang kronik tahap empat.

Kerja-kerja membaik pulih itu dilaksanakan Syarikat Pintas Utama Sdn Bhd (PUSB) melibatkan kos keseluruhan berjumlah RM5.4 juta.

Tiada laluan mudah untuk UAE dalam aksi di Bukit Jalil malam tadi.

ULASAN | Anggota parlimen perlu diperkasakan dengan kuasa institusi perundangan supaya suara mereka dapat mempengaruhi keputusan badan eksekutif dengan berkesan



LAPORAN KHAS | Ejen ambil kesempatan, kutip duit pekerja untuk khidmat ‘pemutihan’.



