
Polis Evo 2 dapat 'lampu hijau' Mufti Wilayah
Bagaimanapun Zulkifli mencadangkan kepada produksi agar meletakkan penjelasan pada awal filem itu.

Bagaimanapun Zulkifli mencadangkan kepada produksi agar meletakkan penjelasan pada awal filem itu.



Selepas petisyen pilihan raya yang difailkan Karim Bujang, calon Parti Warisan Sabah ditolak.


Pemulihan kewangan Felda akan berdasarkan Kertas Putih yang akan dibentangkan di Parlimen, kata menteri hal ehwal ekonomi.


Bagaimanapun penjelasan mengenai pandangan beliau terhadap filem itu akan diperincikan malam ini


ULASAN | Janganlah kerana 'penjilat' setitik, rosak 'penulis' sebelanga.


Pelakon utama Polis Evo 2 pertahan filem berkenaan sambil tegaskan polis imej Islam masih terjaga termasuk melalui watak polis yang bertugas melawan penjahat


Operasi penukaran papan tanda jalan itu perlu dilaksanakan sebelum hari keputeraan ke-73 baginda.


Kata menteri itu, jika ada syarat untuk membuat pindaan Perkara 153 Perlembagaan Persekutuan, kerajaan tidak akan meratifikasi Icerd.


Ini termasuk meletakkan empat agensi di bawah penyelarasan Jakim iaitu Jabatan Wakaf, Zakat dan Haji, stesen televisyen Al-Hijrah, Ikim dan Yayasan Dakwah Islamiyah Malaysia.

S Arutchelvan mahu jawapan berhubung rasional mendiskriminasi pemakai selipar atau menuntut ia boleh digunakan di mahkamah dan program rasmi.

ULASAN | Tanya Umnolah. Mereka lebih abang long untuk mengeratkan atau memutuskan. Adik ni kira terima seadanya.


Suruhanjaya itu, setakat ini ia menerima sebanyak 7,949 aduan mengenai perkhidmatan TM, iaitu peningkatan 43 peratus.

Siasatan kes barangan kemas yang dirampas polis masih belum sampai ke peringkat akhir dan keterangan isteri bekas PM itu akan diambil minggu depan.

EKSKLUSIF | Sumber SPRM berkata itulah sebabnya Najib ke ibu pejabat suruhanjaya itu pagi tadi.

Tindakan boleh diambil jika bekas PM itu terus enggan masuk ke kandang tertuduh di masa akan datang.

Kerajaan digesa tidak berkompromi terhadap kualiti susu untuk murid miskin di sekolah-sekolah.

Sim Chon Siang (PH-Teruntum) membangkitkan soalan itu susulan ura-ura pembinaan lapangan terbang di Mersing, Johor.

Adakah Ghafar Baba yang menolak darjah kebesaran semasa menjadi TPM juga antiraja, soal setiausaha agung DAP itu menyangkal dakwaan pesuruhjaya PAS Perak.


PARLIMEN l Terdapat empat lagi syarikat diberi hak yang sama untuk bersaing dalam menyediakan perkhidmatan itu.

PARLIMEN l Ini susulan dakwaan menteri itu bahawa kerajaan Barisan Nasional sebelum ini mendiskriminasi kaum India di Malaysia.

ULASAN l Tiga kali RUU 355 dibentang dan tiga kali RUU 355 diminta tangguh. Umno berkuasa penuh semasa itu.

PARLIMEN l Sebagai contoh nombor siri plat 'Malaysia', kerajaan menjana RM13 juta hasil penjualan nombor siri itu.

Rajah mencabar Loke membuat laporan polis terhadap Tun Daim Zainuddin yang menyambut delegasi asing dengan hanya berselipar.

Polis berkata lelaki itu tiada rekod jenayah tetapi dipercayai mabuk ketika kejadian.

Bomba dan polis di tempat kejadian menjalankan prosedur pengosongan dan pemeriksaan bangunan.

Siasatan dibuat mengikut Akta Kawasan Larangan dan Tempat Larangan 1959, kata ketua polis Selangor.

Sebelum ini isterinya Rosmah Mansor dihadapkan dua pertuduhan berhubung kes itu.

Beliau menewaskan pemain Denmark, Line Christophersen dengan mata 21-13 dan 21-11.

Ia pasti akan meranapkan "mimpi politik" DAP, kata Mokhtar Senik.

Beliau menjawab ucapan Anwar yang memberi amaran kepada menteri daripada parti itu yang tidak hadir semalam.

Pemandu kemudian melarikan diri daripada tempat kejadian, kata polis.