
- Sepanjang hayatAKTIFINACTIVEEXPIRED
- Didaftarkan pada:Didaftarkan pada:Akan tamat tempoh pada:AKTIFINACTIVEEXPIRED
- LANGGAN
- Renew
- Sambung Langganan
- Settings
- Hubungi kami
- Log keluar




Dr Zulkifli Mohamad menjunjung kasih kepada Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah.

"Syarat yang ditetapkan kepadanya amat tegas," maklum Ketua Polis Negara Abdul Hamid Bador.





MP Pasir Salak menjawab soalan peguam defendan dalam kes samannya terhadap Khalid Samad, NSTP dan KiniTV di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

Dua pelajar universiti abadikan kenangan berjaya genggang ijazah dengan kembali ke 'lubuk' tempat ibu bapa bergelut cari rezeki untuk mereka.

Adik dan anak bekas pemain dram Search luah perasaan terhadap kehadiran anggota kumpulan rock itu di showcase Sang Gendang Dalam Kenangan pada awal Dis ini.



PARLIMEN | Dewan Rakyat kecoh apabila MP Kota Melaka dan MP Arau bertikam lidah sebelum ditenangkan timbalan speaker.


PM mengambil perhatian dakwaan terdapat anggota kabinet yang meraih dukungan politik menerusi pemberian projek, kata Anwar.

Menurut bekas menteri itu, alasan pemimpin PAS tidak berasas dan mempersoalkan jika pendirian itu didorong oleh faktor kaum dan agama.

"Dia kata dia faham masalah yang dihadapi dan tidak perlu terlalu banyak tekanan dengan ramai orang membuat bermacam-macam cadangan seperti tarikh peralihan."

KES PINDA AUDIT 1MDB l Ambrin Buang juga mengarahkan laporan akhir audit 1MDB diklasifikasikan di bawah Akta Rahsia Rasmi 1972 untuk mengelak kebocoran maklumat.







kemaskini 6.57 ptg PARLIMEN | Timbalan Menteri Dalam Negeri Azis Jamman pula berkata pemansuhan undang-undang itu tidak boleh dibuat secara terburu-buru.

Mereka ditahan kurang daripada 24 jam selepas mencuri wang berkenaan.

Bukit Aman mengesahkan anggota militan warga Malaysia, Yazid Sufaat sudah dibebaskan dari penjara selepas tempoh tahanannya tamat.

KES PINDA AUDIT 1MDB l Menurut saksi, Nor Salwani, dia terdengar bekas Ketua Audit Negara itu berkata "apa gunanya audit…".

Pengarah anggap larangan menyolek pelakon muda jadi tua ditetapkan Finas dianggap tak masuk akal.

KES ZAHID l Zulkifli Senteri memberitahu mahkamah perbelanjaan yayasan yang diasaskan Zahid itu selama 15 tahun juga tidak pernah dimaklumkan.

Syarikat penghantaran makanan itu berkata mereka komited untuk bekerjasama dengan pihak terbabit dalam usaha untuk melupuskan sampah-sampah berkenaan.




KES ZAHID | Menurut saksi surat peletakan jawatan itu dihantar pemandu presiden Umno itu ke rumahnya.


"...Anwar juga mempunyai rangkaian hubungan luar yang baik sama ada dengan Barat atau negeri-negara dunia Islam,” kata Zuhdi Marzuki.

PARLIMEN l Mohamad Sabu berkata buat masa ini, soal itu tiada dalam perancangan TUDM kerana Mindef kini lebih menumpukan kepada aset pertahanan bercirikan kawalan dan rondaan sempadan maritim.

Permohonan itu dibuat berkaitan dengan perbicaraan rasuah dihadapi Najib membabitkan RM2.3 bilion dana 1MDB dan 21 pertuduhan pengubahan wang haram.

Menteri Kewangan enggan melayan soalan sama ada beliau bimbang dengan kedudukannya berhubung kemungkinan rombakan kabinet yang akan dilakukan.

Bekas senator itu mengingatkan bahawa acara itu masih lama sedangkan “kelangsungan hidup rakyat biasa sekarang amat susah”.

Idris berkata kerajaan negeri seharusnya peka terhadap hubungan diplomatik dengan Indonesia dan perlu mempunyai bukti kukuh sebelum mendakwa migrasi haiwan itu dari Sumatera.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri Liew Vui Keong bergurau dengan Ahli Parlimen Tanjung Piai Wee Jeck Seng.

Kongres itu, kata Pengarah Konvensyen PKR 2019, akan dipandu oleh "pasukan penganjur ketua-ketua cabang Sarawak".

Dr Mahathir berkata, beliau akan bercakap dengan ahli parlimen Pakatan Harapan bagi memastikan masalah tidak cukup korum Dewan Rakyat tidak berulang.

PARLIMEN l Liew Vui Keong berkata demikian ketika menjawap soalan Tuan Ibrahim Tuan Man (PAS-Kubang Kerian).

Ini susulan kaji selidik yang mendapati kurangnya kepercayaan terhadap keupayaan firma guaman dalam melindungi pekerja mereka

Perdana Menteri berkata program itu mempunyai banyak kesan berganda jangka panjang yang akan melangkaui tempoh lima tahun itu.

Program Bantuan Umrah dan Wang Saku Jemaah Hari diperkenalkan




Tapi hasrat itu tidak kesampaian kerana Nike menghadap Ilahi pada tahun 1995, kenang Azie mengenai kisah silam di sebalik lagu ciptaan Saari Amri.




Kisah-kisah pengguna yang menjadi mangsa produk ‘kosmetik timbang kilo’.

kemaskini 12.34 mlm Malam ini sekumpulan pimpinan pemuda PKR bermesyuarat tanpa kehadiran Ketua AMK Akmal Nasrullah Mohd Nasir.