
Finas: Penerbit filem perlu ubah minda, cara bekerja
Penerbit filem Malaysia perlu ubah set minda dan cara menghasilkan filem, siri televisyen atau dokumentari.

Penerbit filem Malaysia perlu ubah set minda dan cara menghasilkan filem, siri televisyen atau dokumentari.

Media sebelum ini melaporkan 150 pelajar Malaysia di Mesir bakal berdepan penyingkiran.

Video itu juga tidak melibatkan warga kerja mana-mana institusi di bawah Kementerian Pendidikan, kata menterinya.

Pasukan wanita negara membenamkan Singapura malam ini 76-47 iaitu hampir 30 mata.

Ia berhubung siasatan terhadap seorang 'Datuk Seri' daripada kementerian itu yang dipercayai terlibat salah guna kuasa.

Bermula baik, namun suku kedua membenamkan hasrat Malaysia ketika menentang Seoul Samsung Thunders.

Ini kerana Gomez mendakwa pembangkang tidak menyokong inisiatif bagi pembiayaan politik telus.

Setiausaha Agung DAP itu mempersoalkan mengapa Ambiga sanggup bekerjasama dengan Tun Dr Mahathir Mohamad.

Beliau memberi keterangan sebagai saksi pembelaan kelima dalam saman fitnah RM100 juta yang difailkan Anwar terhadap Khairy.

Penduduk yang terjejas dengan kenaikan caj parkir bukan setakat tinggal di Bangsar atau Taman Tun Dr Ismail.

Menurut Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia (Angkasa), beberapa dasar itu dianggap halang koperasi beri sumbangan lebih besar kepada ekonomi negara.

Selepas mengaku bersalah atas pertuduhan memalsukan dokumen ijazah, lima tahun lalu.

Jika atlet yang memenangi pingat emas memperolehi RM1 juta, jurulatih mereka akan menerima insentif RM300,000.

“Sebenarnya saya menolak hadiah tanah di Putrajaya... Hadiah-hadiah lain juga saya serah termasuk 24 biji kereta."

Ia hasil kajian dan pemantauan terhadap 122 ekor nyamuk yang ditangkap dari kawasan berisiko tinggi sehingga semalam.

Remaja berusia 15 tahun dari Kampung Alor Singa itu dibawa ke balai bomba di Bagan Serai setelah segala ikhtiar untuk tanggal cincin baru dibeli itu gagal.

Presiden Gerakan Datuk Seri Mah Siew Keong mendakwa DAP akan pergunakan syor itu untuk adakan pilihan raya mengejut di negeri ditadbir pembangkang.

ULASAN l Tetapi kerugian itu bukan disebabkan saya lesapkan duit kerajaan. Kerugian itu adalah kerugian perniagaan.

Di sebuah rumah di Kampung Mangkalinau Batu 3, Sandakan, Selasa lepas.

ULASAN PAS tak perlukan arahan, panduan dan lampu hijau daripada DAP mahupun mana-mana pihak luar.

Aktres kelahiran Perancis itu menegaskan konflik yang dikaitkan dengan dirinya itu menerusi status di Instagram.

"Saya bergegas berlari keluar dan memanggil jiran kerana takut, tiba-tiba angin kencang berserta hujan menyebabkan bahagian bumbung rumah terbang," kata Hamidah Idrus.

Media antarabangsa berusaha merosakkan nama baik negara dengan menyerang isteri PM.

Sidang akan berlangsung selama 25 hari bermula 17 Oktober hingga 24 November depan.

Menurut bendahari Umno itu, rakyat Sabah sendiri akan memilih siapa yang layak menerajui negeri itu.

Kebiasaannya kenyataan Seri Paduka dikeluarkan oleh setiausaha sulit baginda atau istana.

Najib berkata, ganjaran bagi atlet yang meraih gangsa pula dinaikkan daripada RM100,000 kepada RM200,000.

Kalau pun tujuan kenyataan Najib untuk memperlekehkan Mahathir tetapi tidak seharusnya menunjukan fakta yang salah.

Seramai 30 atlet negara yang berjuang di temasya Paralimpik Rio de Janeiro, Brazil selamat tiba dengan pesawat EK0346.

ULASAN Kuasa besar tangani krisis secara bijak tanpa Tunjukkan matlamat bermusuh terhadap dunia Islam.

Walaupun Leiking tidak lagi bersama PKR namun ahli parlimen Penampang itu akan tetap bekerjasama dengan Pakatan Harapan.

Pertemuan bagi mendapatkan maklumat mengenai persempadanan semula semua kerusi parlimen dalam Wilayah Persekutuan.

Kalau pun tujuan kenyataan Najib untuk memperlekehkan Mahathir tetapi tidak seharusnya menunjukan fakta yang salah.

Mahkamah memerintahkannya menjalani hukuman penjara bermula dari tarikh tangkap pada 19 Mei lalu.

Sebagai antara langkah kurangkan kemalangan jalan raya, kata Timbalan menteri Pendidikan, Datuk P Kamalanathan.

Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Dr Loga Bala Mohan berkata ia babitkan aspek amalan, sistem dan prosedur kerja yang digunakan jabatan itu.

Zafira berkata, walaupun belum membuat keputusan muktamad, Ziyad menyerahkan kepadanya untuk memilih destinasi bulan madu mereka.

Atas dakwaan berhubung perhimpunan program penghargaan kepada pengundi negeri Selangor, tiga tahun lepas

Dua permohonan inkues telah difailkan untuk Mohammad Shahril Sugumaran Abdullah dan S Uvarajan.

Pasukan kebangsaan menang mudah dalam perlawanan menentang Indonesia, tetapi bakal disambut cabaran dari Filipina dan Thailand.

Peguam berusia 45 tahun itu kini bersama Shafie Apdal dalam parti 'baru' Sabah yang akan diumumkan tidak lama lagi.

RM1.13 bilion yang dibayar KWSP hampir empat kali lebih tinggi, hanya dalam dua tahun.

Piala Merlion dijadual berlangsung dari 21 hingga 26 September di OCBC Arena, Singapura.

"Adalah lebih mudah bagi perkara bodoh mencuri tumpuan berbanding orang seperti Hillary Clinton dianggap tidak 'seksi'."

Nazir berkata pendidikan adalah mengenai membangunkan tenaga mahir yang berkualiti dan menyatukan masyarakat.

Perasaan seorang wanita bergolak apabila tersepit antara cinta dan kepercayaan terhadap suami yang dituduh sebagai seorang peliwat.

Seramai 40 orang terdiri daripada anak-anak peneroka Felda Wilayah Alor Setar negeri Perlis hadir bagi menyambut kepulangan wira negara.

Jelas tunjukkan mereka tak berani tegur tindakan salah melibatkan pemimpin DAP.

ULASAN Cacian, jenaka murahan mungkin membuatkan sesetengah orang ketawa berdekah-dekah, tetapi bagi Dr Mahathir ia umpama kuman yang menguatkan lagi daya tahan badannya.

Peguam Gobind Singh Deo berkata Lim tersinggung dengan sindiran yang dilemparkan terhadapnya itu.

Pelakon terkemuka itu didakwa pernah bertemu Rosmah di New York pada 2010, manakala Jho Low di Las Vegas dua tahun kemudian.

Ini hukuman paling ringan daripada 12 kes sabitan yang dilaporkan mengikut Seksyen 233, Akta Komunikasi dan Multimedia.

Sekarang banyak peluang orang parkir dan tiada lagi double parkir, kata Mohd Amin Nordin.

Tindakan itu dilihat tak perikemanusiaan, tak hormati seorang ibu dan wanita.

Pakatan Harapan dan PAS akan kehilangan sebanyak tujuh kerusi kepada BN di bawah persempadan baru itu.

dikemaskini Bekas naib presiden Umno dalam proses kemas kini sebuah parti Sabah untuk jadi landasan teruskan perjuangan

Ia sekali lagi menegaskan tidak akan khianati mandat diberi rakyat Selangor pada pilihanraya lalu.

Ketika pulang dari sekolah berhampiran rumahnya di Taman Universiti Indah, Seri Kembangan.

ULASAN Pakatan Harapan tidak perlu menunggu sesiapa, apalagi untuk membuka lorong kepada PAS.

ULASAN Tiada halangan untuk presiden jadi mursyidul am, Yusuf Rawa telah lakukannya pada 80-an.