
- Sepanjang hayatAKTIFINACTIVEEXPIRED
- Didaftarkan pada:Didaftarkan pada:Akan tamat tempoh pada:AKTIFINACTIVEEXPIRED
- LANGGAN
- Renew
- Sambung Langganan
- Settings
- Hubungi kami
- Log keluar


Kejadian angin kencang itu turut membabitkan kejadian pokok tumbang di laluan utama Jalan Batu Pahat-Muar.

Sebelum ini, 10 keluarga Orang Asli menyerah wang RM15,000 kepada SPRM yang didakwa diterima sebagai 'sagu hati' untuk tidak membantah pembalakan.

Menteri Pertahanan Mohamad Sabu, berkata ia sesuatu yang membanggakan apabila kutipan itu berjaya melepasi sasaran awal iaitu RM6 juta.

Progaram penempatan semula itu adalah berdasarkan permintaan daripada pelbagai pihak terbabit selain turut dihantar bekerja di beberapa negeri

Tommy Thomas berkata beliau tidak pernah mengeluarkan arahan sedemikian.

Kes berkenaan disiasat sebagai ugutan jenayah di bawah Seksyen 507 Kanun Keseksaan dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia.

Mavcom berkata ia telah memberi maklum balas terhadap surat yang diterima daripada AirAsia pada Ogos 2019 berhubung isu itu.

Menteri pendidikan itu berkata surat siaran akan diedarkan kepada semua sekolah di seluruh negara sebelum bermulanya sesi persekolahan 2020.

Bagi mengurangkan tarikan buat anak muda berada di luar pada waktu malam, kata Menteri Besar Ahmad Yakob.


Bekas CEO 1MDB Shahrol Azral berkata, perjanjian ditandatangani secara berasingan oleh pihak 1MDB dan Petrosaudi.


Beberapa sebab dijadikan asas permohonan, antaranya peruntukan dalam akta itu yang tidak dipatuhi secara tegas ketika penahanan, kata peguam Ramkarpal Singh.

SPRM juga mengesahkan Nasharudin ditahan pada jam 2 petang tadi di Ibu Pejabat SPRM di Putrajaya selepas beliau hadir untuk melengkapkan proses siasatan akhir.



Berhubung permohonan menuntut peguam negara memohon maaf atas afidavit yang sebelum ini menyebut Adib meninggal dunia bukan disebabkan kecederaan akibat serangan.

Program realiti Mentor Milenia musim ke-13 akan bermula tidak lama lagi.

Kata PM, apabila kita cuba mengembirakan sesebuah kumpulan ia cenderung untuk menjadikan pihak lain tidak gembira.

Sebelum ini, aktivis sosial, Lee Lam Thye menggesa individu yang cuba membunuh diri tidak dihukum kerana mereka menderita penyakit mental.

Maszlee juga menegaskan bahawa persekolahan peringkat rendah dan menengah sudah pun percuma ketika ini.

"Kita ada penceroboh yang datang ke Malaysia untuk mencuri harimau dan gading gajah serta membunuh gajah yang jarang ditemui,” kata Dr Mahathir Mohamad.

Ini kerana berlaku peningkatan paras laut yang boleh membanjiri Pulau Pinang, maklum Jagdeep Singh Deo.


PARLIMEN l Mohd Azis Jamman berkata tindakan sama turut dilakukan terhadap mana-mana kes penjualan MyKad secara haram yang berjaya dikesan oleh pihak berkuasa.

Ismail Sabri menyangkal sebab yang diberikan beberapa pemimpin PH bahawa peruntukan yang diumumkan hanya kebetulan dengan PRK Tanjung Piai.

Yayasan Penyelidikan Transformasi (FORT) bersetuju untuk melucutkan hak ke atas wang RM407,011.46 kepada kerajaan Malaysia.

PARLIMEN l Salahuddin berkata pihaknya sedang meneliti keberhasilan BPR dan bercadang untuk menganjurkan program ini secara berkala, atau sekurang-kurangnya sebulan sekali.

Katanya hujan lebat hanya berlaku pada waktu petang di kebanyakan kawasan negeri di pantai barat dan pedalaman Semenanjung, pantai barat Sabah, kawasan barat dan tengah Sarawak.

Kerajaan Transitional Tamil Eelam (TGTE) mengkritik kerajaan Malaysia berhubung penangkapan ke atas 12 individu yang dikaitkan dengan kumpulan militan itu.

Ketidakstabilan dalam PH akan memberi kesan kepada negara secara keseluruhan, kata setiausaha Agung Umno itu.

Atlet digelar The Pocket Rocketman itu mengungguli kategori pecut di Kejohanan Berbasikal Trek Asia hari ini mengetepikan cabaran pelumba Jepun

Mansor Othman (PKR-Nibong Tebal) bagaimanapun dikejarkan ke Hospital Kuala Lumpur dengan menaiki ambulans bagi mendapat rawatan selanjutnya.

Wanita berusia 32 tahun itu mengeluarkan kata-kata kesat ketika menemani ahli keluarganya membuat laporan kemalangan jalan raya

Pemilihan semula beberapa kawasan Amanah tidak menunjukkan banyak perubahan berbanding keputusan sebelum ini

Mohd Zaid berkata "memaklumkan" dan "mendapatkan kelulusan" merupakan dua perkara berbeza.

Menteri pengangkutan itu berkata, kenyataannya itu dibuat pada forum tertutup.

Pelakon kelahiran Kentucky, AS, itu disatukan secara sah dengan pengarah sebuah galeri seni lukis semalam.

Selepas MPKK peringkat negeri dikatakan menggunakan dana untuk program parti.

Katanya program itu sedikit-sebanyak memperkenalkan semula namanya di industri muzik tempatan.




"Perdana menteri adalah pemimpin mereka (PH), bukan pemimpin saya, mereka harus berbincang dengan perdana menteri mereka."

Antaranya sama ada ia memerlukan pindaan undang-undang, kata ketua hakim negara berhubung cadangan menggunakan alat mengesan pembohongan itu.

Hakikatnya saya tidak harus terjerumus dalam dilema sebegitu.

Kalau dituduh di mahkamah mengikut akta sama pun, kata Hassan, ia masih dianggap zalim kerana beberapa peruntukan yang ada padanya.

Ambil keterangan daripada penerbit dan pelukis naskhah terbitan Muzium Kebudayaan Komik Asia tidak memadai, kata MP Kuala Nerus

PM kecewa kerana perdagangan yang sepatutya bebas, kini terhad secara meluas.

Kerajaan tidak mahu mana-mana negara ada pengaruh tidak wajar terhadap pelajar di sekolah, katanya mengulas kontroversi komik berkaitan Inisiatif Jalur dan Laluan (BRI).

Kemaskini 6.45pm | Gesaan itu dibuat AJK DAP Johor Mahdzir Ibrahim yang berkata nama DAP telah teruk terjejas ekoran kontroversi yang dicetuskan komik berkenaan BRI itu.

Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang itu diminta untuk memberi keterangan berhubung artikel bertajuk ‘Kerajaan Baharu Tapi Polis Masih Pada Takuk Lama’.

Perdana Menteri berkata, kerosakan tersebut bukan sahaja berkaitan kewangan tetapi juga keinstitusian.

LANGSUNG | Peguam bela Najib perlu menjalani pemeriksaan pascapembedahan di hospital dan matanya tidak boleh digunakan untuk beberapa jam.

Bahan berbahaya itu disimpan dalam ruang hos pemadam api sebuah pangsapuri di George Town.

Kejadian menyusul selepas sesetengah kawasan di daerah Hilir dinaiki air, menyebabkan jumlah penduduk yang dipindahkan setakat pagi ini 226 orang.

Pemimpin Pemuda Amanah pula persoalkan di mana suara parti politik dan kumpulan pendesak Melayu yang sebelum ini lantang mengecam peguam negara menggugurkan kes melibatkan menteri kewangan.

Langkah murni tersebut boleh membantu mengurangkan kadar pengangguran, kata pemimpin Sabah.